Webshopunkban cookie-kat használunk, melyek segítenek abban, hogy az Önnek nyújtott szolgáltatásaink a lehető legjobbak legyenek. A webhely további használatával elfogadja a cookie-szabályzatunkban foglaltakat, melyet az információk menüpontban talál.
Menü

3 tipp, hogyan óvjuk meg bőr táskáink eredeti állapotát

3 tipp, hogyan óvjuk meg bőr táskáink eredeti állapotát

Ebben a blogbejegyzésben szeretnénk adni 3 tippet, hogy hogyan tudjuk a bőr táskáink életét meghosszabbítani! Ha neked is van egy olyan bőr táskád, amit semmi pénzért sem cserélnél le, akkor neked kifejezetten ajánljuk, hogy hasznosítd ezeket a tanácsokat. 

Mindnyájunk életében eljön az a pont, amikor már inkább azokat a darabokat keressük az élet minden pontján, amik sokáig velünk lehetnek, és tartósak. Nincs ez másképp a ruhatárunkat illetően sem. Éppen ezért választunk egy drágább valódi bőr táskát a mindennapokra, mert tudjuk ő biztos velünk lesz egy ideig. De sajnos ezeknek a táskák is elhasználódhatnak, még ha évtizedek után is. Ám ha néhány jól bevált praktikát használunk, akkor plusz éveket adhatunk a hűtársunknak, a bőr táskánknak. Görgess lejjebb, és kukkantsd meg, hogy mi mit tanácsolunk a bőr táskáid elöregedése ellen!

 

1. Tipp – Bőr ápoló balzsam 

Első és lefontosabb tanácsként mindenképpen a bőr megfelelő ápolását javasolnánk. Sokan nem tudják, de a bőr táskáknak és ruháknak az ápolás, ugyanúgy alapszükséglete, mint a saját bőrünknek. Ha ápoljuk a saját bőrünket testápolókkal és hidratálókkal, akkor miért is ne ápolnánk a valódi bőr táskáinkat? Ha szeretnénk, hogy megőrizze a fényét és eredeti állapotát a táska, akkor érdemes évi 1-2 alkalommal waxal kezelni a táska felületét. Direkt bőr táskához kifejlesztett waxot az Etáska webshopjában is találsz! Ha ide kattintasz, akkor be is szerezheted azt. 

Figyeljünk arra, hogy wax felvitele előtt, hogy alaposan tisztítsuk meg a táska külsejét a szennyeződésektől egy enyhén nedves, puha kendővel. Lágy mozdulatokat tegyünk, ne kezdjük el erősen dörzsölni. Ezután hagyjuk a vizet megszáradni a bőr táskán, és ha megszáradt, utána kezeljük erre kifejlesztett waxxal vagy olajjal. Nagyon figyeljünk a mennyiségre, inkább kezdjük elsőnek kevéssel, és ha úgy érezzük nem elegendő és a táska bőre többre vágyik, utána adhatunk még hozzá több waxot. Érdemes a balzsamozás esetén a táska színére és bőr típusára is figyelni, mert nem mindegyik fajta bírja a tisztítást és waxolást. Néhány wax ugyanis besötétítheti a világos bőrt, ezért érdemes a táska egy eldugott részén kipróbálni a balzsamot, a teljes táska ápolása előtt.

2. Tipp – Tároljuk kitömve

Ezt a tippet főként azoknál a táskáknál érdemes alkalmazni, amiket csak különleges alkalmakkor használunk. Így, ha a polcon, vagy a szekrényben sokat áll, akkor ennek következtében ráncok keletkezhetnek a bőrön, ott ahol a táska esetleg meghajlik vagy megtörik. Ám ha a táskákat kitömjük, és úgy tároljuk, akkor elkerülhetjük a ráncosodást a bőrön. Főként azokra a részekre koncentráljunk a kitömés során, ahol úgy látjuk, hogy könnyebben megráncosodhat a táska. Tömő anyagnak használtunk bármit, de a legegyszerűbb, hogyha térkitöltőt használunk, amit a házhozszállítás alkalmával a csomagok mellé szoktak küldeni a webáruházak. Hiszen így felhasználunk egy kidobásra szánt, ellenben tök hasznos dolgot!

3. Tipp – Porzsák

Igen létezik táskához való porzsák, ami eredeti jelentésétől eltekintve, nem a porszívóba való porzsák. Ez a táskavédő huzat pont, hogy a portól védi meg a táskánkat a tárolás során. Ezzel pedig megvédhetjük a mikro sérülésektől, hőn szeretett bőr táskánkat. Használata pedig pofon egyszerű, hiszen csak fel kell húznunk a táskánkra, ezt a nagyon puha, ám légáteresztő anyagot, így amikor éppen nem használjuk akkor is megvédhetjük minden külső hatástól. Ez tartozik a napfényre is, ha esetleg nyitott polcon tárolnánk. Így attól sem kell tartanunk, hogy a nap kiszívná a táskánk színét. Ha ide kattintasz, akkor megtekintheted az etáska által nagy odafigyeléssel készült, magas minőségű porzsákot, ami biztosan remek védelmet nyújt majd szeretett táskádnak!

Ha ezeket a tanácsokat megfogadod, akkor biztos lehetsz benne, hogy plusz évekkel hosszabbítottad meg a táskád élettartamát. Akár még az unokáid is megörökölhetik tőled, a tartós és időtálló bőr táskádat! Mert ennyit számít, ha egy táska jól karban van tartva.

Keresés