Webshopunkban cookie-kat használunk, melyek segítenek abban, hogy az Önnek nyújtott szolgáltatásaink a lehető legjobbak legyenek. A webhely további használatával elfogadja a cookie-szabályzatunkban foglaltakat, melyet az információk menüpontban talál.
Menü

Az ideális iskolatáska első osztályosoknak

Az ideális iskolatáska első osztályosoknak

Bár még inkább a nyári élményeket gyűjtik a gyermekek, és eszük ágában sincs az iskolán gondolkodni, azért a leendő elsősökben már ott motoszkál a várakozással teli izgalom. A szülők vonatkozásában természetesen már ezernyi teendő rajzik a fejekben, amelyek közül az egyik központi kérdés, hogy milyen is az ideális iskolatáska első osztályosoknak? Ezt tekintjük ma át. 

Milyen is a jó iskolatáska első osztályosoknak?

 

Az elsős iskolatáska kiválasztása mindig nehéz feladat. Hiszen annyi mindennek kell megfelelnie. Legyen egészséges, ne ártson a gyermek gerincének, legyen könnyű, kényelmes, és nem utolsó sorban tetsszen is leendő tulajdonosának. 

 

Igen lényeges a táska mérete, vagyis, hogy a gyereknél ne legyen szélesebb. Tehát a táska alja a csípő felett végződik, a teteje pedig a hátához illeszkedik és a tarkó alatt kezdődik, nem lóg túl egyik irányba sem. Ez azért is lényeges, mert a gyermekkori váll- és hátfájás legfőbb kiváltó oka a túl nehéz vagy éppen nem megfelelő terhelést nyújtó iskolatáska cipelése. 

 

 

iskolatáska első osztályosoknak 1

 

 

Éppen ezért lehetőség szerint olyan hátizsákot válasszunk, ami ergonomikusan kialakított hátrésszel rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a gerincoszlophoz igazodik a táska hátfala, ami minden oldalról támasztékot nyújt a gerincnek, ebből következik, hogy megakadályozza a gyermeket abban, hogy összegörnyedjen, és úgy cipelje a táskát. 

 

Fontos, hogy az iskolatáska két vállon hordható legyen, azaz két vállpánttal rendelkezzen. Ezek a vállpántok legyenek szélesek, párnázottak, hogy ne vágják a gyerek vállát. Sőt, az sem mindegy, hogy milyen hosszúságúak, ezért mindenképp az állítható hosszúságú vállpánttal rendelkező darabok az ideálisak. 

 

Mint kényelmi faktorként megjelenik az is, hogy praktikus, ha a hátrész szellőző, légáteresztő anyagból készül, hiszen ennek köszönhetően a gyermek háta egyáltalán nem vagy éppen kevésbé izzad a táska cipelésekor. 

 

A belső kialakítása és a külcsín is nagyon fontos

 

A tökéletes iskolatáska első osztályosoknak mindenképp több rekesszel rendelkezik. Ha ez így van, akkor az nagy segítség a gyermeknek abban, hogy szeparáltan tarthassa a könyveit, füzeteit. Emellett az sem mellékes, hogy a súly elosztásában is jelentős szerepe van, hogy többfélképpen pakolhatjuk. Az iskolatáska külső oldalán nagyon praktikus, ha megtalálhatóak különböző extra rekeszek, hiszen ezekben helyet kaphatnak a gyermek egyéb apró holmijai, mint amilyen az innivalója.

 

 

iskolatáska első osztályosoknak 2

 

 

A maximális biztonság érdekében nagyon jó szolgálatot tehet, ha az iskolatáska fényvisszaverő felülettel is rendelkezik. Ez főleg korlátozott vagy éppen rossz látási viszonyok között nyújt hatékony segítséget. Nagy szerepe van abban, hogy a gyermek látható legyen az autósok és más járművek számára is. 

 

Ha te is a legjobbat szeretnéd a gyermekednek, akkor mindenképp nézz körül az oldalunkon, böngészd át kínálatunkat, hiszen számos akcióval várunk. A kínálatunkban szereplő táskák jelentős része tökéletes iskolatáska első osztályosoknak, mint amilyenek a gurulós iskolatáskáink. Egyszerre hordható két vállon, de ha elrejtjük a vállpántokat, akkor gurulós iskolatáskaként is remek szolgálatot tesz, hiszen így még cipelni sem kell a táskát.

Keresés