Webshopunkban cookie-kat használunk, melyek segítenek abban, hogy az Önnek nyújtott szolgáltatásaink a lehető legjobbak legyenek. A webhely további használatával elfogadja a cookie-szabályzatunkban foglaltakat, melyet az információk menüpontban talál.
Menü

2019. 01. 07. 16:47:50

Mit lehet felvinni a repülőre, ha Ryanair-rel utazunk?

Mit lehet felvinni a repülőre, ha Ryanair-rel utazunk?

Ezt viheted magaddal a Ryanair-re! - Bőröndök, táskák, hátizsákok, pénztárcák, utazási kiegészítők akár 24 órás ingyenes kiszállítással 9990 Ft-tól, a 20000 darabos saját készletünkről!

Nem elég tehát minden utazás előtt eldöntenünk, hogy az úti cél és az utazás hossza alapján milyen bőröndre lesz szükségünk. Ha fapados légitársasággal utazunk, gyakran elbizonytalanodunk, mert a poggyászra vonatkozó szabályok folyamatosan változnak.

Vegyük most át, hogy a Ryanair fapados légitársaság legújabb irányelvei milyen kézipoggyászt engednek felvinni a fedélzetre.

 

Mit vihetünk fel a Ryanair repülőire ingyenesen?

A Ryanair legutóbb 2018. november elsején változtatott kézipoggyászra vonatkozó szabályain. Ingyenesen csak egy kisméretű táskát lehet felvinni a fedélzetre, melynek el kell férnie a szemben lévő ülés alatt. Ez azt jelenti, hogy a kézipoggyász mérete nem lehet nagyobb, mint 40 cm x 20 cm x 25 cm. Ellenkező esetben díjfizetésre kötelezik az utast a beszállókapunál. Az igényes kereskedők előre megjelölik a kínálatukban azokat a táskákat, amelyek alkalmasak arra, hogy felvihessük őket a különböző repülők fedélzetére. Így tehát a mi weboldalunkon te is könnyen találhatsz kifejezetten a Ryanair kézipoggyász szabályainak megfelelő táskákat.

 

Lehet még pluszban egy kis bőröndöt is felvinni?

De mi van akkor, ha kevés holmit szeretnénk magunkkal vinni az utazásra, nem akarunk csomagot feladni a check-in pultnál, hogy aztán érkezéskor várakoznunk kelljen rá a futószalagnál? Ez esetben az a kicsi csomagocska igen kevésnek bizonyul. De van megoldás erre a dilemmára is. Ugyanis a Ryanair gépeire összesen két kézipoggyásszal lehet beszállni.

A fentebb említett ingyenesen felvihető kisméretű táskánkon kívül magunkkal vihetünk egy Ryanair elsőbbségi kézipoggyászt, azaz egy maximum 10 kg súlyú bőröndöt, aminek el kell férnie az ülések feletti csomagtartóban. De csak akkor lehet két csomagunk, ha igénybe vesszük az „Elsőbbség és két kézipoggyász” szolgáltatást. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy további díjfizetés ellenében felengedik a második kézipoggyászt is a Ryanair repülőire. Ez az egyetlen lehetőség arra, hogy mindkét poggyászunkat a fedélzetre vihessük.

 

Honnan szerezzük be a bőröndöt?

A lehetőségek száma végtelen, de ha új táskára van szükségünk, érdemes megbízható táska webáruházból vásárolni. A Ryanair fapados légitársaság, ezért szigorú korlátozásra kell számítanunk, mert a poggyász méretére vonatkozó szabályok be nem tartása azonnali plusz költséget von maga után. A gyakran változó szabványok miatt szorongással tölt el a gondolat, hogy mit vihetünk fel a repülőre és ér-e minket kellemetlen meglepetés a beszállókapunál, amikor a megfelelőnek hitt poggyászunkra plusz költséget számolnak fel.

A bizonytalanság elkerülése érdekében fontos, hogy az érvényes irányelveket ismerő kereskedőtől vásároljunk kabinméretű bőröndöt. Éppen ezért, mi fedélzeti garanciát vállalunk a nálunk vásárolt utazótáskákra. Ez a ritka gesztus azt jelenti, hogy ha az ezzel a jelzéssel ellátott táskát nem engedi fel az általunk megjelölt légitársaság, így például a Ryanair a fedélzetére, akkor visszavásároljuk a terméket, ráadásul a felmerülő plusz költségeket is kifizetjük.

 

Jó tanács: A vásárlásnál ellenőrizzük le, hogy a bőrönd vagy táska kerekei, fogantyúja, pántja(i), cipzárja, külső zsebe vagy annak bármilyen más külső tartozékeleme az előírt poggyászméreteken belül maradjanak. Semmi se lógjon túl az adott méreteken kívül. A fapados légitársaságokról úgy általában elmondható, hogy szigorúan veszik a szabályaikat, legalábbis azokat biztosan, amelyek a kézipoggyászok méretét illeti. Ne adjuk meg a legkisebb esélyét sem annak, hogy a beszállókapunál azonnali plusz kiadásokat kényszerítsenek ránk. Főleg úgy nem, hogy azt előzetesen, egy picivel több odafigyeléssel könnyedén meg tudjuk előzni.

RYANAIR méretű kabinbőröndjeinket IDE kattintva találod!

Keresés