Webshopunkban cookie-kat használunk, melyek segítenek abban, hogy az Önnek nyújtott szolgáltatásaink a lehető legjobbak legyenek. A webhely további használatával elfogadja a cookie-szabályzatunkban foglaltakat, melyet az információk menüpontban talál.
Menü

Feladott poggyász tartalma Wizzairrel való utazás esetén

Feladott poggyász tartalma Wizzairrel való utazás esetén

2018. november 1-től a Wizzair megváltoztatta a poggyászokra vonatkozó irányelveit, és új szabályokat vezetett be. A Wizzair kézipoggyászokról szóló szabályait korábbi cikkünkben már részletesen átvettük, ezért a továbbiakban kizárólag a feladott poggyászokra és azok tartalmára fogunk koncentrálni.

Feladva is korlátozott és díjköteles

 

A feladott poggyász tartalma Wizzair esetén is függ a légitársaság saját irányelveitől. A szabályzatok közös jellemzője, hogy minden utas jogosult a fedélzetre felvihető kézipoggyászon kívül további csomagok feladására. A feladott poggyászok a repülőjárat csomagterében kerülnek raktározásra a repülőút ideje alatt.

 

A Wizzair esetében tavaly november óta a feladott poggyász 10, 20 és 30 kg tömegű lehet. A feladott poggyász maximális mérete nem haladhatja meg a 149 cm szélességet, a 119 cm magasságot és a 171 cm hosszúságot. A feladott poggyász szállítása díjköteles a Wizzairnél, és ez alól egyedül a velünk utazó kisgyermek esetén az ingyenesen feladható egy darab babakocsi vagy egy darab autós gyerekülés jelent kivételt.

 

Feladott poggyász tartalma blog

 

Összesen hat darab lehet a Wizzairnél

 

Személyenként maximum hat darab csomagot adhatunk fel egy útra. Tervezéskor vegyük figyelembe, hogy a poggyászdíjat csomagonként kell kifizetnünk. Az interneten való repülőjegy vásárláskor az első három poggyász díját online is kiegyenlíthetjük.

 

Ha azonban a járatunk foglalásakor mégis megfeledkeztünk a feladott bőröndjeinkről, a repülőjegy mellé utólag is vásárolhatunk feladott poggyászt online, méghozzá a járatunk indulása előtt három órával a járatösszesítő oldalon.

 

A további három darab csomag feladására kizárólag a repülőtéren adódik lehetőség. Azonban nem árt számításba venni utazásunk előtt, hogy a repülőtéren vásárolt feladott poggyász esetében magasabb poggyászdíjat fizettetnek ki velünk. Súlyhatár feletti poggyász esetén pedig további pótdíjra számíthatunk a repülőtéren, melynek jelenlegi ára kilogrammonként 3150 Ft. Ezen kívül mindig legyen nálunk bank- vagy hitelkártya, amivel a visszaúton rendezhetjük a feladott poggyász költségeit, ugyanis Európában számos repülőtéren csak kártyával fizethető ki a poggyászdíj.

 

Feladott poggyász tartalma 2

 

A feladott poggyász tartalma a Wizzairen

 

Hogy mit csomagoljunk a feladott poggyászunkba? Szinte bármit, ami a bőröndünkbe belefér, és nem szerepel a Wizzair honlapján közzétett tiltott tárgyak listáján. Az utasok és az utazás biztonsága érdekében a repülőtéren megtagadják minden olyan poggyász feladását, amelyben a tiltott tárgyak bármelyikét megtalálják az átvizsgálás során. Ezen kívül ajánlott a feladott poggyász helyett a kézipoggyászba csomagolni minden fontos dolgot és értéket, mert annak eltűnése, károsodása, késése esetén a Wizzair semmiféle felelősséget nem vállal. Ezért fokozottan ügyeljünk arra, hogy véletlenül se csomagoljunk a feladott poggyászba pénzt, személyes okmányt, hivatalos iratot, ékszert, gyógyszert, elektronikai eszközt, törékeny vagy romlandó terméket, folyadékot, műalkotást, stb.

 

A Wizzair lehetőséget biztosít különleges csomagok szállítására is. Ilyen poggyász például a sportfelszerelés vagy a nagy méretű hangszer a szükséges díj megfizetése ellenében. Az engedélyezett sporteszközök listája a Wizzair honlapján részletesen olvasható. A csellónál nagyobb méretű hangszer (nagybőgő, hárfa, stb.) pedig csak korlátozott engedélyt jelző címkével ellátva adható fel. Minden olyan poggyász, amely terjedelmes, túlméretes, törékeny, esetleg sérült vagy nem megfelelően becsomagolt, kizárólag az úgynevezett korlátozott engedély feliratú csomag címkével ellátva szállítható. A csomagolásra vonatkozó előírásokat érdemes és be is kell tartani, ellenkező esetben a Wizzair megtagadhatja a nem megfelelően becsomagolt poggyász szállítását.

 

Keresés