Webshopunkban cookie-kat használunk, melyek segítenek abban, hogy az Önnek nyújtott szolgáltatásaink a lehető legjobbak legyenek. A webhely további használatával elfogadja a cookie-szabályzatunkban foglaltakat, melyet az információk menüpontban talál.
Menü

Hasznos tippek egy fenntartható utazáshoz

Hasznos tippek egy fenntartható utazáshoz

Egyre inkább égető kérdés az emberiség számára az, hogy az egyén hogyan tudna javítani a jelenlegi környezeti problémákon? Mint például az extrém éghajlatváltozás, globális felmelegedés, erdőtüzek, árvizek, jégolvadás és még sorolhatnánk. Erre a kérdésre, nem létezik teljesen egyszerű válasz. Hogy miért? Mert ez egy eléggé komplex dolog. Hiszen sokan szeretnénk, ha ezek a környezeti katasztrófák alább hagynának, azonban az emberek „önző” módon nem hajlandóak egy-egy dologról lemondani, amik azonban igen káros hatással vannak a környezetre. De ezzel semmi gond nincs, míg ezeket mértékkel végezzük. És a mértéken van. hangsúly. Úgy tudunk a Földön a legtöbbet segíteni, ha mértékkel, de behozunk olyan új környezetvédelmi szokásokat az életünkbe, amiket mi magunk is szívesen teszünk, nem érezzük tehernek, és nem kell olyan dolgokról lemondani, ami boldogabbá teszi az életünket. Ilyen például az utazás.

Az utazás sajnos nem a legkönyerezetkímélőbb dolog, azonban tudjuk ezt úgy is végezni, hogy az ökológiai lábnyomunkat kisebbé tegyük. Ezáltal nem okozunk olyan nagy mértékű kárt a Földben. Ha kíváncsi vagy mit tehetsz a környezetünkért utazás során, akkor folytasd a blog bejegyzést!

 

Környezetkímélő utazási mód

Ha utazásra hajtjuk a fejünket, akkor az első pár lépés közé tartozik az, hogy eldöntsük hova utazunk, aztán jön a szállás keresés és az utazási eszköz kitalálása. Ez attól függően, hogy milyen távol van, lehet autó, busz, vonat vagy repülő is. 

Ha szeretnénk a környezetünket védeni, de nem szeretnénk lemondani az autóról, akkor érdemes lehet megnézni az oszkar.com szolgáltatását. Ezen az appon telekocsizni lehet, ami azt jelenti, hogy egy sofőr meghirdet egy utat, ahová ő éppen tartani fog majd adott időpontban, és csatlakozni lehet hozzá. Így, ha többen utaztok egy autóval kevesebb légszennyezéssel jár. 

Ha busszal utaznánk, akkor már rengeteg buszos út közül tudunk választani például a flixbus.hu oldalon, ami Európa szerte rengeteg buszos utazást tervez. 

A vonat pedig azért nagyon jó megoldás, mert a 26 év alattiaknak igen kedvezőek tudnak lenni a jegyek, azonban környezet szempontjából is egy remek választás. Ugyanis rengeteg CO2 kibocsátástól tudja megóvni a Földet, aminek a mennyiségét általában meg is említik a vásárolt jegyünkön. 

Ha pedig olyan távoli az úticélunk, hogy azt csak repülővel tudnánk megtenni, akkor sincsen túl nagy gond. Természetesen nem a legjobb utazási eszköz, amit választhatunk, de tehetünk érte, hogy jobb legyen! Ugyanis például már a Wizz Air  Chooose egy olyan szolgáltatás, ahol könnyedén kitudjuk számítani az utazás során létrejövő karbon lábnyomunkat. Ha pedig ezt kiszámoltuk, megtudjuk vásárolni a Wizz Air azon szolgáltatását, hogy annyi fát ültessenek, amiből pótolni tudják ezt a káros kibocsátást. Leegyszerűsítve: majdnem helyre hozhatjuk a repülés általi környezetszennyezésünket.

 

Táska, vagy bőrönd használata fenntartható módon

Utazás során az a legjobb, ha egy olyan strapabíró utazótáskát, vagy bőröndöt választunk, amely nagyon sokáig hű társunk lehet. Ez azért is jó döntés, mert a pénztárcánkban is több marad, ha nem kell évente új táskát venni, de a környezetnek is jobb. Ugyanis ha minden évben új táskát vennénk, aztán az előző évit kidobnánk, azzal rengeteg plusz szemetet termelünk. Ezért még ha egy jó minőségű táskának, borsos is az ára, érdemes előre gondolni, hányszor használnánk, és milyen körülmények között. Érdemesebb lehet beruházni egy évtizedekig tartó táskára, ahelyett, hogy 1-2 évente lecserélnénk. 

Ami pedig még egy hasznos plusz tipp, hogy érdemes olyan táska vagy bőrönd után nézni, ami nem csak strapabíró, de újrahasznosított anyagból is készült! Ilyen például a Samsonite és az American Tourister több terméke is! Ha fedélzeti táskára lenne szükségünk, akkor remek választás a WORK-E 3 funkciós utazótáska, amely újrahasznosított pet palackból készült! Ha pedig bőröndre van szükségünk, akkor a Samsonite Magnum Eco családja lehet számunkra a megfelelő választás. Ugyanis a Samsonite által levédetett Recyclex technológiával, újrahasznosított műanyagból készült az egész termékcsalád! Ezek a termékek amellett, hogy nagyon strapabíróak, rendkívül környezetbarátak is. 

 

Ha ezeket az apró tippeket csak minden tizedik ember betartaná, már akkor óriási változást tudnánk elérni! Legyél te is környezettudatos, és tegyünk együtt a Föld jövőjéért az utazásaink során is.

Keresés