Webshopunkban cookie-kat használunk, melyek segítenek abban, hogy az Önnek nyújtott szolgáltatásaink a lehető legjobbak legyenek. A webhely további használatával elfogadja a cookie-szabályzatunkban foglaltakat, melyet az információk menüpontban talál.
Menü

Hogyan válasszuk ki a megfelelő iskolatáskát kisiskolásoknak?

Hogyan válasszuk ki a megfelelő iskolatáskát kisiskolásoknak?

Iskolakezdés. Milyen izgalmas szó az elsősöknek, és mennyire nem lelkesíti a többi évfolyamot. Csak egy kicsi nyarat még, egy kis szünetet! De nem, mert becsengettek, és itt az ideje, hogy megtöltsék az iskolatáskákat mindenféle könyvvel és füzettel. Igen ám, de nagyon nem mindegy, hogy milyen is az a kisiskolásoknak szánt iskolatáska.

Külső-belső tulajdonságok

 

A külső adottságait tekintve a legtöbb szülőnek az az elsődleges, hogy tetszen a gyereknek, mert akkor szívesen hordja és vigyáz rá. Persze az sem válik hátrányára senkinek, ha a táskán nem éppen egy aktuális kedvenc mesehős látható, mert ha következő évben már nem azt szereti a gyerkőc, akkor az egy újabb költséges beruházás. Ez főleg olyankor bosszantó, ha az első táska tip-top állapotban van, és úgy kell újat venni. Vagy ha nem, akkor a gyerkőc nem biztos, hogy ugyanolyan nagy kedvvel fogja hordani, ami azt jelenti, hogy lehet, hogy némi többlet súlyt cipelünk a vállunkon. 

 

Persze manapság az sem, ritka, hogy az iskolatáskát a szülő cipeli a vállán a gyermek helyett. Ennek főleg akkor van létjogosultsága, ha a táska nehéz, azaz meghaladja a gyermek testsúlyának 10 százalékát. Ilyenkor nyújthat igen nagy segítséget a különböző húzható, gurulós iskolatáskák egyike. Ez azért is praktikus, mivel ha nem hordja a hátán, akkor nem kötelező, hogy ergonomikus kialakítású legyen. Általában a kisiskolások nem olyan erősek, mint felsőbb osztályos társaik, ezért nekik óriási segítséget jelenthet a gurulós iskolatáska. 

 

iskolatáska kisiskolásoknak 1

 

Egy iskolatáskánál, amit kisiskolásoknak szánnak, nagyon fontos szerepet kell, hogy kapjon, hogy mennyi hely van a táskában, azaz mennyire tudnak jól elpakolni. Az a tapasztalat, hogy az iskolák jelentős részében napközben nem hordják a táskát alsóban. Ez azt jelenti, hogy csak annyi ideig használják, míg elviszik benne a cuccokat az iskolába, majd amíg kijönnek onnan. Éppen ezért, ilyenkor a fenti érvekhez hasonlóan nem feltétlenül kell véresen komolyan venni az ergonomikus kialakítást. Hangsúlyozzuk, ebben az esetben, amit leírtunk.

 

A megfelelő iskolatáska kisiskolásoknak

 

A tökéletes iskolatáskát megtalálni nem könnyű. Ilyenkor figyelembe kell venni a gyerek magasságát, súlyát, valamint az életkorát is. Amikor iskolatáskát választunk kisiskolásoknak, akkor érdemes minden esetben az iskolatáska szekcióban nézelődni, míg nagyobbak esetén a hátizsákok is ugyanolyan jól megteszik. Praktikus, ha laptop tárolóhely is van benne, hiszen ezzel megelőzhető egy újabb darab vásárlása. 

 

iskolatáska kisiskolásoknak 2

 

Ha biztonságos darabot szeretnénk a gyermeknek, akkor érdemes olyat választani, ami rendelkezik fényvisszaverő csíkokkal. 

 

Lehetőleg válasszunk ergonomikus kialakítású táskát, de ezt is gondoljuk át előtte alaposan, hiszen a fent leírt okok alapján is érdemes egy rövid eszmefuttatást lefolytatni. Ha úgy ítéljük, hogy a gyermek sokat fogja cipelni a táskát, akkor ne habozzunk, mindenképp egészséges iskolatáskát válasszunk. Az is fontos abban az esetben, hogy a táska önmagában ne legyen több, mint 1400 gramm. 

 

Ezen kívül vegyük még figyelembe, hogy milyen a belső kialakítása, azaz jól átlátható, rendszerezhető legyen, és általában belefér egy kis elemózsia és persze a nélkülözhetetlen víz is. Az utóbbinak persze egy külső, hálós zseb is otthont adhat.

 

Lehetőleg megbízható, több évtizedes tapasztalattal rendelkező gyártótól vásároljunk, akik már bizonyítottak, így garantáltan nem kell fél év múlva újat venni. 

 

Amennyiben kérdésed van, keress minket bizalommal, segítünk megtalálni az ideális iskolatáskát kisiskolásoknak.  

Keresés