Webshopunkban cookie-kat használunk, melyek segítenek abban, hogy az Önnek nyújtott szolgáltatásaink a lehető legjobbak legyenek. A webhely további használatával elfogadja a cookie-szabályzatunkban foglaltakat, melyet az információk menüpontban talál.
Menü

Hogyan válassz bőröndöt?

Hogyan válassz bőröndöt?

Az utazás, bármilyen okból is történjek, izgalmas, de sokszor kellemetlen meglepetéseket is tartogathat. Készüljünk fel minden eshetőségre! Korábbi utazással kapcsolatos cikkeink segítséget nyújthatnak a bőrönd tartalmát, vagy a bőrönd méretét illetően, most viszont a bőrönd kiválasztásában adunk nektek pár praktikus tippet!

Először is el kell döntsd, inkább a praktikus kabin bőröndöt preferálod, és igyekszel csak a legszükségesebbeket magaddal vinni, vagy az a típus vagy, aki szíve szerint még a házat is becsomagolná, és inkább feladott poggyásszal utazik.

Amennyiben a feladott bőröndöt választod első és legfontosabb, hogy biztonságos, strapabíró darabot vásárolj! Több kézen megy keresztül, mint az import banán, ügyelj rá, hogy jól záródó, lehetőleg biztonsági számzáras, könnyű szerkezetű, de kemény falú darabbal utazz, ami jól bírja az ütődést, hiszen egy átszállásos utazásnál, többször is ki-, berakodják a csomagokat. Ilyenkor igen sérülésveszélyes helyzetekbe kerülnek szegény táskák és a benne gondosan bebugyolált drága parfümöd is!

Érdemes ezenkívül jól felismerhető táskával utazni, nehogy összekeverje vele a sajátját a tieddel! Ez könnyen kiküszöbölhető akár egy jól látható név és elérhetőség táblácskával, vagy egy jópofa bőröndhuzattal

Ha a kabinbőrönd mellett döntenél több szempont alapján is választhatsz! Első, és talán legfontosabb, hogy az adott légitársaság mérethatárainak megfelelő poggyászt vigyél magaddal! Alaposan nézd meg és mérd le a táskád, hogy elkerüld a súlyos extra díjakat! Ha sokat utazol, mindenképp egy klasszikus gurulós bőröndöt ajánlunk, amit nem kell a válladon cipelj, esetleges átszállásnál, városban való közlekedésnél is kényelmes, egyszerű megoldás. Praktikus megoldás a négykerekű bőrönd, mivel sokkal könnyebb vele haladni, mobilisabb! Egy dologra kell odafigyelj, a négy kerekű bőröndöd mindig négy és ne két keréken húzd, mivel, -bár sokan ezzel nincsenek tisztában- a bőrönd elveszti garanciáját, ha nem rendeltetésszerűen, vagyis nem négy keréken használják! Két keréken más terhelés éri a kerekeket, másképp kopik a táskád, ezáltal sokkal hamarabb tönkremegy. Ha hosszú közös életet szeretnél kedvenc daraboddal, bánj vele óvatosan! Ne ücsörögj rajta, bár ez igen csábító, miközben sorba állsz a repülőhöz, ne hajigáld, ne tömd meg túlságosan, csak annyira, hogy a zipzárad még komolyabb megerőltetés nélkül be tudd húzni! Nem, nem ülünk rá ekkor se…

Ha autós utat tervezel, illetve tudod, hogy nem kell sokat gyalogolj majd a táskával, választhatsz egy stílusos, vászonfalú, füles utazótáskát is. Az öltözködésed ugyan igazán feldobja, mégse mindig a legpraktikusabb megoldás. Kicsit nehezebb benne a tárolás, keresgélés... gyakorlott, kényelmes, autóval, taxival közlekedő utazóknak ajánljuk inkább!

Köztes megoldás lehet egy gurulós, de puha, vászonfalú táska! Könnyen hordozható, mégse olyan szigorú, mint keményfalú társai. Ha nem üzleti útra készülsz, és nem kell a benne lévő elektronikus készülékeket óvnod az ütődéstől, illetve kevesebbet utazol, kevésbé gyakran használod a táskát, egy puhafalú darab is hű társad lehet!

Nézd meg fedélzeti garanciával ellátott bőröndjeink, vagy válogass stílusos, puha bőr utazótáskáink közül!

Keresés