Webshopunkban cookie-kat használunk, melyek segítenek abban, hogy az Önnek nyújtott szolgáltatásaink a lehető legjobbak legyenek. A webhely további használatával elfogadja a cookie-szabályzatunkban foglaltakat, melyet az információk menüpontban talál.
Menü

Ikonikus táskák - Hermès Birkin

Ikonikus táskák - Hermès Birkin

A divatban sok táska fazon, szín és anyag váltakozik szezononként (amit mi imádunk persze), de érdemes kicsit visszatekinteni a múltba és felidézni azokat a táskákat, ami több tervezőt és hölgyet inspiráltak és inspirálnak mind a mai napig. Mai blog bejegyzésünkben az ikonikus táskák egyikét, a Hermès Birkint mutatjuk be.

A Táska - igen nagy betűvel - , amihez a mai napig képtelenség földi halandóként hozzá jutni. Megannyi híresség és közéleti szereplő hordja ezt az imádott táska fajtát, nem véletlenül. De ugorjunk kicsit vissza az időben és nézzük is meg honnan indult a Birkin története.

Több mint 30 évvel ezelőtt egy Londonba tartó gépen két fontos személy utazott egymás mellett. Jane Birkin színésznő és Louis Dumas a Hermés akkori vezérigazgatója kezdett csevejbe, a téma pedig a színésznő bosszankodása volt a táskája mérete és nehezen kezelhetősége miatt a repülőn. Ez arra inspirálta Louis Dumast, hogy néhány évre rá, bemutatta a Birkin táskát, ami rugalmas bőrből készült, sok helyet adva a női kellékeknek, mégis jól idomulva az adott használójához.

Hermès Birkin

Hermès Birkin

Érdekesség, hogy küldött személyesen Jane Birkinnek is egy darabot, aki eleinte szívesen hordta, ám egy idő után lecserélte, mivel kihasználva a lehetőségeit tólságosan megpakolta és nehézzé vált. Maga a táska több féle bőrből készül, és ehhez mérten az ára is emelkedik. Legérdekesebb használatos bőrfajtáik a strucc, gyík, krokodilbőr vagy az egyik legdrágább anyag, a sós vízi krokodil bőr. A táska természetesen kézzel készül és 48 óra az elkészítési ideje.

8000 EUR-tól kezdődik, ami kb. 2 500 000 Ft-nak felel meg. Manapság azt mondják, hogy a Birkin jobb befektetés, mint az arany. Innen is látszik a divat kőkemény biznisz, a csillogáson túl. Hiába 2010-től hivatalosan már nincs várólista rá, a Hermès munkatársai nem könnyítik meg a helyzetünket. Ha nem vissza járó vendég vagy, akkor elég valószínű, hogy épp nem lesz az adott butikban Birkin táska vagy Kelly, ami a Hermés másik ikonikus táskája.

 

Látogass el az Etáskára, ahol ha Birkint nem is találsz, de megannyi jó minőségű elegáns darabra lelhetsz, amelyeket mind mind egy-egy ikonikus darab inspirált hosszú évek módosításai, ötletei és gyártásai során.

Keresés