Webshopunkban cookie-kat használunk, melyek segítenek abban, hogy az Önnek nyújtott szolgáltatásaink a lehető legjobbak legyenek. A webhely további használatával elfogadja a cookie-szabályzatunkban foglaltakat, melyet az információk menüpontban talál.
Menü

Ikonikus táskák - Louis Vuitton ’Speedy’

Ikonikus táskák - Louis Vuitton ’Speedy’

A Speedy volt a Louis Vuitton által gyártott első kézitáska, amelyet a márka rendkívül népszerű Keepall táskájának kisebb értelmezésében készítettek.

A Keepall a luxusmárka első puha anyagból készült luxus weekend táskája volt. Ez olyan jól sikerült, hogy pár évvel később piacra dobta annak kisebb változatát, a mindennapos használatra alkalmas Speedy-t. A Speedy volt a Louis Vuitton első kézitáskája. Az évek során pedig annyira közkedvelté vált, hogy mára egyike a LV cég legtöbbet eladott termékeinek.

Fotó: Pinterest

Fotó: Pinterest

1930-tól kezdődően ugyanolyan formájú, mint eredetileg. Világszerte a 30 cm-es méretű táska volt elérhető, mégis Audrey Hepburn különleges kérésének eleget téve, aki az ikonikus dizájn hatalmas rajongója volt, készítettek egy 25 cm-es méretű táskát is. A táskákat ma már sokféle kivitelben készítik, a legelterjedtebbek a Monogram, a Damier Ebene, a DamierAzur vászonok, illetve az Epi bőr, a legnagyobb méretű pedig a Multicolore típus.

A Speedy egyszerű, de kultikus formájával egy sikkes, klasszikus, praktikus kézitáska, vászonbevonattal és marhabőrből készült lekerekített fogókkal. Tipikus rohangálós városi táska, jól meg lehet pakolni, becipzározható és a táskához biztosított lakat miatt még kulcsra is zárható. Ha pedig valaki igazán egyedi táskát szeretne vásárolni, megrendelheti úgy, hogy nevének monogramjával lássák el.

Fotó: Pinterest

A táska ma már 35 cm-es és 40 cm-es méretben is megtalálható, több színben és verzióban. Egy dolog biztos, hatalmas sikernek örvendenek mind az eredeti darabok, mind pedig az újabb verziók. 

 

 

 

Keresés