Webshopunkban cookie-kat használunk, melyek segítenek abban, hogy az Önnek nyújtott szolgáltatásaink a lehető legjobbak legyenek. A webhely további használatával elfogadja a cookie-szabályzatunkban foglaltakat, melyet az információk menüpontban talál.
Menü

Kényelmes utazás az Etáskával – Utazási kiegészítők 3. rész

Kényelmes utazás az Etáskával – Utazási kiegészítők 3. rész

Folytatódik az új blogsorozatunk, ami az utazási kiegészítőkről szól. Ahogyan az előző részekben, úgy minden részben más és más kiegészítőre fektetjük a hangsúlyt. Bemutatjuk a kiegészítők hasznosságát, mire is jók pontosan és hogy miért érdemes ezekere beruházni és azt is, hogy hogyan kell ezeket használni.

Az első részt és a második részt itt tudjátok elolvasni. Az első részben csomagmérlegeket mutattuk be nektek, a második részben pedig a szemtakarókra és füldugókra fókuszáltunk. Mai részben pedig a nyakpárnákról lesz szó.

Ha utaztatok már repülővel akkor biztosan többször is láttátok már azt a jelenséget, amikor a nyakpárnájukat a nyakukban hagyva várakoznak az emberek a járataikra. Vagy éppen rákötötték a nyakpárnát a bőröndjük fogójára, táskáik pántjaira, vagy éppen saját nadrágjukra. A repülőkre a nyakpárnák ingyenesen felvihetők, így, ha egy nagyobb darabbal rendelkezel, vagy csak szemezel akkor sincs probléma, ha nem fér bele a táskádba. Na de jöhet a kérdés, hogy az emberek miért szeretik a nyakpárnákat? Tényleg segít ellazulni? Van értelme áthurcikászni magunkkal akár a fél világon is?

Szerintem a válaszunk nem lesz meglepő az utolsó kérdésre: IGEN! Érdemes magunkkal vinni az utazásokra egy jó nyakpárnát, utazzunk akár repülővel, autóval, vonattal vagy busszal! Most pedig meg is magyarázzuk, hogy miért! Alapvetően a nyakpárnák tulajdonságai csupa-csupa jó dolgot ígérnek. Hiszen a puha párnának köszönhetően kényelmes utazással kecsegtet, biztosítják a kellően komfortos és pihentető utat. De szeretnénk néhány konkrét példát is hozni, amivel bebizonyítjuk, hogy miért is olyan fantasztikus találmány a nyakpárna!

 

Mint tudjuk, az utazási eszközök nagyon kényelmesek tudnak lenni addig, amig csak 1-2 órás utazásokról van szó. Ám amikor már hosszabb utazást tervezünk akár 4, 8 vagy 12 órásat, akkor már bajban lehetünk a kényelemmel. Ha nem is tervezünk aludni az utazás során, akkor is érdemes lehet beszerezni egy nyakpárnát, ha nem szeretnénk, hogy beálljon esetleg a nyakunk vagy a hátunk. Egy jónak ígérkező nyaralást könnyen el tud rontani egy kellemetlen nyak vagy hátfájás. Ha pedig szeretnénk is aludni az adott eszközön, de általánosságban ez nehezen megoldható, mert rossz alvók vagyunk, akkor próbáljuk ki a nyakpárna és szemtakaró, füldugó kombinációt! Így garantáltan menni fog az utazás alatti kikapcsolódás!

A nyakpárna a nevéből adódóan, egy olyan párna, ami képes tökéletes körbe ölelni a nyakat ezzel is megtámasztva a fejünket, ha álomba szenderülnénk az utazás alatt. Mindenki látott már olyan kínos jelenetet vagy a filmekben vagy élőben, amikor valaki elalszik az ülésen és folyamatosan dől rá a mellette ülő vállára vagy esik előre a feje. Ennél kellemetlenebb már csak akkor van, ha te magad vagy ez a bizonyos álomszuszék. Úgyhogy, ha te is könnyen elalszol az utazás közben, akkor ez a nyakpárna segít elkerülni a kínos szituációkat. A párna komfortosan körbe öleli a nyakunkat, így, ha lealudnánk sem fog oldalra esni a fejünk, maximum a párnára, ami a puha felületén megtartja azt.

Elképzelted ezeket a kellemetlen helyzeteket és sikerült meggyőznünk? Akkor már csak az a kérdés, hogy melyik fajtát válaszd! Bizony, ugyanis a nyakpárnákból általánosságban 2 típus kapható: a memóriahabos változat vagy a felfújható.

A memóriahabos párnák előnye, hogy iszonyúan kényelmesek és pihe-puhák! Ha ezzel indulsz útnak, akkor garantáltan jó fogsz aludni az úton, nem kell ettől tartanod. Általában cipzárral levehető huzattal rendelkeznek, így bármilyen kosz érné könnyen kimosható mosógépben is. A memóriahabos belső miatt pedig kifejezetten olyan érzést kelt, mintha csak otthon aludnánk! Hátránya, hogy viszonylag sok helyet foglal, ám mint ahogy fentebb is említettük, repülőgépekre így is felvihető. Csupán tudjuk, hogy sokan nem szívesen visznek magukkal egy nagyobb párnát az útra. Ám vannak olyan változatok, amiken direkt található akasztó, de olyan is, amihez egy kistáska jár, amibe könnyen összenyomható egy nagyobb párna is.

A felfújható változatnak pont az az előnye, ami a memóriahabos hátránya! Mivel felfújható, ezért elég csak az utazás előtt levegőt fújni a párnába. Így a párna keménységét is mi befolyásoljuk azzal, hogy mennyi levegőt fújunk bele. Amikor pedig vége az útnak, simán kinyomhatjuk belőle a levegőt, és elrakhatjuk a kistáskánkba. Így konkréten negyed annyi helyet sem foglal, mint a memóriahabos változat. Ne tévesszen meg minket a felfújható jelző, nem egy úszógumi anyagát kell ilyenkor elképzelnünk! Kifejezetten puha anyagot választanak a gyártáskor, így ugyanolyan relaxáló és komfortos ezzel is az utazás. 

Az Etaska webshopján rengeteg nyakpárna közül válogathatsz ide kattintva! Keresd az akciós és 24 órás matricával ellátott termékeinket. Akár egy napon belül is megérkezhet a kinézett nyakpárna. Válaszd ki a kedvenced, és rendeld meg most a kényelmes utazás jegyében!

 

Kellemes utazást kíván az Etaska.hu csapata!

Keresés