Webshopunkban cookie-kat használunk, melyek segítenek abban, hogy az Önnek nyújtott szolgáltatásaink a lehető legjobbak legyenek. A webhely további használatával elfogadja a cookie-szabályzatunkban foglaltakat, melyet az információk menüpontban talál.
Menü

Kényelmes utazás az Etáskával – Utazási kiegészítők 6. rész

Kényelmes utazás az Etáskával – Utazási kiegészítők 6. rész

Folytatódik az Utazási kiegészítők címet viselő blogsorozatunk immáron a 6. résszel! Ahogyan az előző részekben, úgy minden részben más és más kiegészítőre fektetjük a hangsúlyt. Bemutatjuk a kiegészítők hasznosságát, mire is jók pontosan, és hogy miért érdemes ezekre beruházni és azt is, hogy hogyan kell ezeket használni. 

Az előző részt itt tudjátok elolvasni, ami az összehajtható utazótáskákról vagy más néven kézipoggyászokról szólt. Mai részben pedig a bőröndhuzatokról és bőröndpántokról lesz szó. Ha kíváncsiak vagytok a többi blogbejegyzésre is, amiben többek között a nyakpárnákról és szemtakarókról is szó esett, akkor ide kattintva elolvashatjátok őket! Mától kezdve elindult a Tiktok profilunk is, ahol közelebbről is bemutatjuk a termékeinket videó formájában. Az első videónk a bőröndhuzatokról készült, így, ha kíváncsi vagy, ide kattintva megtekintheted a tiktokot.

A bőröndhuzatok és bőröndpántok nagyon hasznos kis kiegészítők lehetnek az utazásaink során, azonban sokan nem gondolják a legfontosabb utazási kiegészítőknek. Míg mások, ha vesznek egy utazó bőröndöt, automatikusan beszereznek hozzá egy bőröndhuzatot. Mind-mind mások vagyunk, mindenkinek más a prioritás utazáskor. Van, aki el sem indul például nyakpárna nélkül utazni, míg mások jól meg vannak anélkül is. Éppen ezért készítjük ezeket a blogbejegyzéseket, hogy bemutassuk nektek, mennyire könnyed is lehet egy utazás csupán néhány apró kiegészítőnek köszönhetően.

Vágjunk is bele, és nézzük meg elsőnek biztonság szempontjából a bőröndhuzatokat és pántokat! Igaz, hogy a bőröndhuzatok általában valamilyen rugalmas textilből készítik és a bőröndpántok is egyfajta vastagabb textilanyagból készülnek. Mégis az első és egyben legfontosabb funkciójuk ezeknek a kiegészítőknek, hogy a kemény bőröndünket védje a külső sérülésektől, karcokról, repedésektől emellett pedig, hogy távol tartsa a bőröndünket az idegen kezektől! Bizony jól olvastad, a bőröndhuzatok és pántok legfontosabb funkciója, hogy lefedje a kézipoggyászunkat, ezzel pedig ellehetetlenítse azt, hogy esetleg a reptéren kinyissák, és a tartalmát elrabolhassák. Sok rémhistória kering erről, hogy amikor feladjuk a poggyászunkat repülés előtt, akkor nem tudjuk, hogy a bőröndünk hol jár és mi történik vele. Ez idő alatt pedig néhány rossz szándékú reptéri dolgozó kilophatja a bőröndök tartalmait. Ez tipikusan az a mese, ami az interneten futótűzként terjed, azonban szerencsére ritka ezeknek az eseteknek az előfordulása. Hiszen nagyon odafigyelnek a repülőterek és a repülőgép társaságok, hogy olyan embereket foglalkoztassanak, akik nem tesznek semmilyen kárt senkiben. 

De felmerülhet bennetek a gondolat, hogy: „Egy bőröndhuzat, hogyan tudja megvédeni a mi bőröndünket? Hiszen csak textilből van, ami azért könnyen eltávolítható a bőröndről.” Ez tény és való, például egy acélpáncél valószínűleg biztonságosabb lenne. Azonban, ha azt tennénk az utazó bőröndre nem igazán lehetne gurítani, és lehet a bőrönd kereke sem bírna a strapát, csak kitörne és feladná a szolgálatot. De gondolkodjunk egy tolvaj agyával most egy percre. Ha a tolvajunk szemben áll több 100 bőrönddel, akkor melyiket rabolja ki? Amelyiket a leggyorsabban és legkönnyebben kitudja nyitni. És melyiket tudja a leggyorsabban felnyitni? Amelyiken semmilyen bőröndöt védő kiegészítő sincs, csak egymagában áll, és még le sincs zárva a cipzárja. Hiszen nincs ideje megpróbálkozni a leszedéssel, nem fogja erre pazarolni az idejét, ha lát könnyebb célpontot. A bőröndpántok általában számzáros kis szerkezetek, de lehet belőle kulcsos változatot is kapni. Ha a legnagyobb biztonságban szeretnénk a bőröndünket tudni, akkor az a legjobb, ha egyszerre használjuk a bőröndhuzatot arra pedig ráhúzzuk a bőröndpántot. Így sokkal nagyobb valószínűséggel fogják elkerülni a mi bőröndünket.

Azonban a bőröndhuzatok másik legfőbb funkciója az is, ahogyan már fentebb megemlítettük pár szóban, hogy a külső behatásoktól is védje a poggyászunkat. Hiszen mint tudjuk, amikor feladjuk a repülés előtt a bőröndjeinket, utána egy hosszú és kacskaringós úton keresztül jut el utána az adott repülőhöz, amivel felszállunk. Ezen az úton pedig szalagok viszik és olyan gyorsan amennyire csak lehet, ezáltal pedig neki ütődhet a falnak, vagy ráeshet másik bőröndre is. De néha a reptéri dolgozók sem kímélik az utazótáskáinkat a repülő rakterébe pakoláskor. A bőröndhuzat megvédi a kemény és puha bőröndöket egyaránt a maradandó karcolásoktól és esetleges elszíneződéstől. Nem kell aggódnunk azon, hogy minden utazás után új bőröndöt vegyünk, mert annyira elhasználódott a külső borítás. Egyszerűen kimoshatjuk a bőröndhuzatokat, ha pedig elhasználódik vagy kiszakad, akkor beszerezhetünk egy másikat. Sokkal kisebb tétel új bőröndhuzatot vásárolni, mint új bőröndöt, nem igaz?

Most pedig válasszunk bőröndhuzatot és pántot akár 2 vagy 4 kerekes bőröndünkre. Mi alapján válasszunk? Utolsó funkcióját tekintve a bőröndhuzatokból és pántokból mindenképpen érdemes feltűnő és színes darabot választani, hiszen így akár egyből kiszúrhatjuk a bőröndünket a tömegből! Könnyen megtalálhatjuk a saját poggyászunkat, nem kell azon aggódnunk, hogy véletlenül elvisszük más bőröndjét, mert ugyanúgy néz ki. Változtassuk meg könnyedén kabinbőröndünk kinézetét egy egyszerű bőröndhuzattal vagy bőröndpánttal úgy, hogy közben védjük is annak a tartalmát és külső borítását. Bőröndhuzatból választhattok saját márkás, etaska logóval ellátott változatot, amiből készült rózsaszín,feketezöld és bőr hatású kék változat is. Ezek megtalálhatók 3 méretben: kabin méret, közepes méret és nagy méret. Bőröndpántól pedig válaszhatunk egyszerű fekete színűt, ha csak a biztonság a cél, de ha valami figyelemfelkeltőbb darabot szeretnénk akkor választhatunk szivárvány színű darabot is.

Összességében mi úgy gondoljuk, hogy nagyon sok oldalú kiegészítők a bőröndhuzatok és bőröndpántok is. Rengeteg hasznos funkcióval rendelkeznek, de a legfontosabb az az, hogy vigyázni tud a bőröndjeinkben tárolt értékeinkre, emiatt pedig egy stresszmentes utazásban lehet részünk. Reméljük hasznosnak találtátok a blogbejegyzésünk, ha igen, akkor osszátok meg barátaitokkal és ismerőseitekkel is! 

Biztonságos utazást kíván az etaska.hu csapata!

Keresés