Webshopunkban cookie-kat használunk, melyek segítenek abban, hogy az Önnek nyújtott szolgáltatásaink a lehető legjobbak legyenek. A webhely további használatával elfogadja a cookie-szabályzatunkban foglaltakat, melyet az információk menüpontban talál.
Menü

Kerékkel vagy anélkül? Bőrönddel vagy utazótáskával utazzak?

Kerékkel vagy anélkül? Bőrönddel vagy utazótáskával utazzak?

Az utazásra való felkészülés során egyik fontos kérdés, amellyel szembesülhetünk, az a megfelelő utazótáska kiválasztása. Az egyik leggyakoribb dilemma az, hogy melyik a jobb választás: a kerekes bőrönd vagy a kerék nélküli utazótáska? Ebben a blogbejegyzésben áttekintjük mindkét lehetőséget, hogy segítséget nyújtsunk a döntésben. Vizsgáljuk meg, melyik illik jobban hozzád, és mikor érdemes az egyik vagy másik fajtát választani.

 1. Bőrönd: 

A kerekes bőröndök népszerű választásnak számítanak az utazók körében. Ezeknek az előnyei közé tartozik:

 • Mozgékonyság: A kerekes bőröndök könnyű manőverezést tesznek lehetővé a repülőtereken és más közlekedési helyeken, mivel kényelmesen húzhatók vagy tolhatók. Bőröndökből is kapható 2 és 4 kerekes változat. Ha te minden irányban kényelmesen és rugalmasan szeretnél mozogni, akkor a legjobb választás számodra a 4 kerekű változatok! A 2 kerekű bőröndök, azonban sok esetben olcsóbbak, viszont a mozgásuk valamivel korlátozottabb. 
 • Védelem: A kerekes bőröndök általában strapabíróak és jól védik a csomagjaidat, mivel a legtöbb modell kemény külső héjjal rendelkezik. Természetesen ahogy a webshopunkon is láthatjátok nem csak kemény de puha bőröndökkel is rendelkezünk. A puha bőröndök erős textilanyagból készülnek, melynek előnye, hogy valamivel könnyebben pakolhatóbbak, mint a kemény változatok. Azonban a biztonság itt nem áll meg: a legtöbb bőrönd beépített zárral is rendelkezik. Ezzel a bőrönd cipzárjait letudjátok zárni, így nem tudnak illetéktelen kezek behatolni a bőröndbe.
 • Nagy kapacitás: A kerekes bőröndök általában nagyobb belső térrel rendelkeznek, így több ruhát és egyéb tárgyat tudsz magaddal vinni. Ha pedig több dolgot viszünk magunkkal az utazásunkra, akkor azt cipelni is nehéz, így nagyon praktikus, hogy magunk után tudjuk húzni nehéz poggyászunkat.

Mikor válassz kerekes bőröndöt?

 • Hosszabb utazásokhoz: Ha hosszabb időre vagy utazásra készülsz, a kerekes bőrönd ideális lehet, mivel nagyobb kapacitással rendelkezik. Emiatt pedig sokkal kényelmesebb húzni magadután a bőröndöt, mint a válladon vinni. 
 • Sérülékeny tárgyak szállításához: Ha olyan tárgyakat tartasz a csomagodban, amelyekre fokozott védelem szükséges (pl. törékeny elektronikai eszközök), a kemény héjú kerekes bőrönd a megfelelő választás lehet. Hiszen az utazás vagy pakolás során nem tud a bőrönd benyomódni!

 

 

 1. Kerék nélküli utazótáska: 

A kerék nélküli utazótáskák egyre népszerűbbek, és számos előnnyel járnak, ha ezekkel utazunk. Mutatjuk is, mik a legkiemelkedőbb előnyök:

 • Könnyedség: A kerék nélküli utazótáskák általában könnyűek és könnyen hordozhatók, mivel nem rendelkeznek kerekekkel vagy teleszkópos fogantyúval. Ez különösen előnyös lehet, ha gyakran kell a táskát cipelni vagy ha olyan helyeken utazol, ahol a kerekes táskák nehézkessé válhatnak, például szűk lépcsőkön vagy zsúfolt tömegközlekedési eszközökön. Tudtátok például, hogy Velencében betiltották a kerekes bőröndöket? 
 • Rugalmasság: Az utazótáskák általában könnyebben formálhatók és illeszthetők a különböző helyzetekhez. Ha a táskád teljesen tele van, könnyebben tudsz beleszuszakolni szűkebb helyekre, például a repülőgép ülése alá vagy egy kisebb autó csomagtartójába. De éppen emiatt, könnyebben tele is tudod tömni a sporttáskádat! Hiszen a textilanyag könnyebben nyúlik, mint a bőröndök kemény héja, ami egyáltalán nem. 
 • Kényelem: Míg a bőröndöket főként csak gurítva tudjuk cipelni, addig az utazótáskáknak számtalan hurcolási technikája van. Gondolunk itt például a lentebb is látható utazótáskára, amit egyszerre lehet háton, vállon, és kézben is vinni! Igaz némely bőröndnek is vannak oldal fogantyúi, azonban az csak a rakodáskor nyújtanak segítséget, nem cipeléskor. 

Mikor válassz kerék nélküli utazótáskát?

 • Rövid utazásokhoz: Ha csak rövid időre vagy útra készülsz, és kevesebb holmit szeretnél magaddal vinni, egy könnyű, utazótáska praktikus lehet.
 • Rugalmasság és könnyedség: Ha gyakran utazol olyan helyekre, ahol a táskádat kézben kell vinned, vagy ha szeretsz könnyen mozogni tömegközlekedési eszközökön vagy szűk terekben, az utazótáska előnyös lehet.
 • Stílusos megjelenés: Ha divatos és elegáns megjelenést szeretnél, a kerék nélküli utazótáskák többféle stílusban és anyagban elérhetők, így könnyen megtalálhatod a saját stílusodhoz illőt.

 

        3. Kerekes utazótáskák

Mielőtt még a konklúziót levonnánk, hogy melyiket lehet érdemes választanod, szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy nálunk gurulós utazótáskát is találsz! Bizony! Ha egyszerre szeretnéd ötvözni a bőrönd és az utazóstáska szuper előnyeit, akkor valószínűleg rád vár ez a szuper kombinációkban gazdag kerekes utazótáska. Egyterű, könnyen használható és nyitható darab, ami rengeteg stílusos mintával és színben is megtalálsz a webshopon! Kattints a képre vagy ide, ha szeretnéd meglesni ezeket a szuper kerekes táskákat, amivel könnyedén utazhatsz, de akár a bevásárlást is elintézheted. 

De jöjjön is a konklúzió:

Összességében megállapíthatjuk, hogy mind a kerekes bőröndök, mind a kerék nélküli utazótáskáknak olyan előnyeik vannak, amik erősen függenek a személyes preferenciáktól és az utazás jellegétől. Ha nagyobb kapacitásra, védelemre és mozgékonyságra van szükséged, akkor a kerekes bőrönd lehet a jobb választás. Ha viszont könnyedségre, rugalmasságra és könnyű kezelhetőségre törekszel, az utazótáska lehet a tökéletes társ az utazásaid során.

Reméljük, hogy ez a blogbejegyzés segített eligazodni a gurulós bőröndök és az utazótáskák közötti különbségekben, és könnyebbé tette a döntést, hogy melyik illik hozzád legjobban! Ha megszeretnéd nézni a bőröndjeinket, akkor ide kattintva eléred őket. Ha pedig az utazótáskák érdekelnének akkor azt pedig ide kattintva érheted el.

Keresés