Webshopunkban cookie-kat használunk, melyek segítenek abban, hogy az Önnek nyújtott szolgáltatásaink a lehető legjobbak legyenek. A webhely további használatával elfogadja a cookie-szabályzatunkban foglaltakat, melyet az információk menüpontban talál.
Menü

Miért hasznos a biztonsági bankkártya tartó?

Miért hasznos a biztonsági bankkártya tartó?

Az elektronikus zsebtolvajlás ellen egyszerűen tudunk védekezni biztonsági bankkártya tartó használatával. Kevesen vannak tudatában annak, hogy a modern zsebtolvajok könnyűszerrel megszerezhetik tőlünk elektronikusan tárolt adatainkat.

 

Leolvashatják nemcsak bank- és hitelkártyáinkat, hanem személyazonosító okmányaink, beléptető kártyáink chipjeit is. Féltett adatainkat egy olyan chip tárolja, amelynek illetéktelen leolvasásához nem kell más, csak egy okostelefon és egy ingyenesen letölthető applikáció.

biztonsági bankkártya tartó 1

 

Elektronikus zsebtolvajlás – vezeték nélküli adatlopás

 

Gyerekjáték illetéktelenül leolvasni kártyáink adatait, ha azokat nem tároljuk biztonsági bankkártya tartóban. Bankkártyáink többsége rádiófrekvenciás azonosításra (RFID) képes chippel rendelkezik. Az RFID egy olyan adat tárolására alkalmas technológia, amely automatikusan közvetíti az elektronikusan tárolt adatokat a bankkártya és a leolvasó között. Ez az RFID technológia teszi lehetővé a bankkártyával való olyan érintéses és érintésmentes fizetést, mint a „Paypass” és a „PayWawe”.

 

Az RFID kártya egy másodperc alatt automatikusan átadja az adatokat, ha leolvasót érzékel, akár több méter távolságból is! Az illetéktelen leolvasó pedig legtöbbször nem más, mint egy okostelefon és egy ingyenesen letölthető, azaz bárki által könnyen hozzáférhető applikáció. De leolvasó lehet egy ajtókeretbe épített olcsó antenna is. A lehetőségek száma végtelen. Lényegében nyitott pénztárcával sétálunk az utcán.

 

Az RFID technológia az adatközvetítésen túl automatikus azonosításra is alkalmas, ezért az RFID chip a bank- és hitelkártyákon kívül megtalálható a személyazonosító okmányokban, biometrikus útlevelekben, egészségbiztosítási kártyákban, de még a beléptető kártyákban is. Tulajdonképpen bármilyen, azonosításra alkalmas kártyában. Bárki észrevétlenül ellophatja és használhatja pénzünket és személyazonosságunkat. Rosszabb esetben kereskedhetnek az ellopott adatainkkal. A zsebtolvajok kedvenc áldozatai továbbra is a turisták, ezért az RFID védelemmel ellátott biztonsági kártyatartók szintén a praktikus utazási kellékeink közé kell, hogy tartozzanak.

 

RFID védelem az illetéktelen leolvasások ellen

 

Nagyon egyszerűen védekezhetünk az elektronikus zsebtolvajlással szemben. Nincs másra szükségünk, csupán egy RFID védelemmel, azaz rádiófrekvenciás azonosításos blokkolóval  ellátott kártyatartóra vagy pénztárcára. A speciális, fémes anyaggal bélelt kártyatartó blokkolja az RFID jeleket, amelynek köszönhetően az illetéktelen leolvasó nem tudja ellopni az adatainkat semmilyen távolságból.

 

Biztonsági bankkártya tartó

 

Nálunk, az Etáskánál női, férfi és uniszex bőr kártyatartóinak jó része rendelkezik RFID védelemmel. Több féle fazonban válogathatunk több kártya tárolására is alkalmas darabok között, de találunk szóló, azaz egyetlen kártyának való, bőrkeretes tartót is. Ha kártyáink száma megnövekedik, kiegészíthetjük 16 további kártya tárolására alkalmas kártyatartó betéttel.

 

A kártyatartók elférnek a zsebben, ezért különösen praktikusak azok számára, akik előszeretettel fizetnek bankkártyával. Kiváló rendszerezők, amelyekben elfér az összes bank- és hitelkártyánk a személyazonosításra alkalmas és vásárlói kártyáinkkal együtt. Zsúfolt pénztárca mellé kiváló kiegészítő.

Keresés