Webshopunkban cookie-kat használunk, melyek segítenek abban, hogy az Önnek nyújtott szolgáltatásaink a lehető legjobbak legyenek. A webhely további használatával elfogadja a cookie-szabályzatunkban foglaltakat, melyet az információk menüpontban talál.
Menü

Milyenek és miben mások a különleges esernyők?

Milyenek és miben mások a különleges esernyők?

Itt az ősz, és lassan elengedhetetlen kelléke lesz a változékony mindennapoknak az esernyő, amiből már léteznek különleges kialakításúak is. Egyre inkább nélkülözhetetlen darab, hiszen bárhol, bármikor elkaphat minket egy kiadós zuhé. Hogy elkerüljük, hogy a hajunk és a ruhánk menthetetlenül tönkre menjen aznapra, akkor nincs mese, mindig tartanunk kell magunknál egy esernyőt.

Persze vannak, akiknek nagy hangsúlyt kap, hogy az esernyőjük passzoljon az aznapi outfitükhöz, vagy éppen tükrözze a személyiségüket. Igen, léteznek ilyen különleges esernyők. 

 

Kis esernyőtörténet

 

Az első esernyők a messzi Japánból, illetve a kínai tartományokból származnak. Bár kutatók szerint az ókori Egyiptomban és Babilóniában is használtak ernyőket a nap és az eső ellen, ettől függetlenül vitathatatlanul a távol-keleti régióból indult el hódító útjára. Ez az a térség, ahol hagyománya van a bambuszból készült, merev vázas ernyőknek, amire színes, vidám textíliákat feszítettek ki. 

 

különleges esernyők 1

 

Európai viszonylatban jóval később, a 18. század vége felé hódítottak teret maguknak a különböző ernyők. Ezek még nem rendelkeztek merev vázzal, sem pedig teleszkópos karral. Ezeket csak egyszerűen össze kellett csukni, majd akár a hóna alá is csaphatta a viselője. A 19. század végéig számtalan esernyőre nyújtottak be szabadalmat, de az igazi áttörés egy magyar géplakatos nevéhez fűződik.

 

A 20. század elején érkezett el az ideje a teleszkópos, összecsukható, apró esernyőknek, amik rövid időb belül egész Európában, majd világszerte elterjedtek. Természetesen nem hazánkban talált kivitelezőre a feltalálója, de a lényeg, hogy végül mindenki megismerte, és napjainkig a legpraktikusabb eszköz az eső ellen. 

 

Különleges esernyők

 

A gyerekek különösen szeretik a különböző, különleges esernyőket. Lehet az színes, mintás, a lényeg, hogy ne legyen egyszínű és átlagos. Például ismerek egy kisfiút, neki a pingvines a kedvence. A fogantyúja egy pingvint formáz, az esernyő pedig fekete-fehér színű. Roppant mókás és igazán különleges darab. 

 

Ahogy írtuk, a gyerekek bolondulnak a színes és mesés ernyőkért, ezért mindenképp érdemes az ő méretükben beszerezni 1-1 darabot. Valljuk be, akár óvodába menet, akár iskolába is praktikus, ha nem nekünk kell a rohangáló, pocsolyába ugrándozó gyerek feje fölé az esernyőt tartani. 

 

különleges esernyők 2

 

Felnőttek számára is akad egy nagyon praktikus és különleges esernyő, ami szabadon hagyja mindkét kezet. Szerencsére semmi különleges bánásmódot nem igényel, egyszerűen csak megkönnyíti az életünket. Sokkal könnyebb egy kisgyereket tartani, esetleg megírni egy fontos üzenetet, vagy éppen a buszra várva szörfözni a neten, ha egy C alakú fogantyúval rendelkező ernyő van a csuklónkra húzva. 

 

Ez az ernyő abban is különleges, hogy dupla rétegezésű, és nem mellesleg pont fordítva csukható, mint az átlag. Így a nedves fele kerül belülre, azaz nem vizezünk össze senkit és semmit. Roppant praktikus, hogy még száradni is összecsukva tehetjük le, hiszen a víz az összecsukási technikának köszönhetően lecsorog belőle. 

 

Ha pedig inkább egyedi és különleges esernyőt készíttetnél, akkor ma már számos helyen megcsinálják a személyre szabott, akár céglogós, akár egyedi képpel készített esernyődet. 

 

Inkább a hagyományos darabokat kedveled? Nincs probléma, nézz körül kínálatunkban, biztosan megtalálod a kedvedre valót.  

Keresés