Webshopunkban cookie-kat használunk, melyek segítenek abban, hogy az Önnek nyújtott szolgáltatásaink a lehető legjobbak legyenek. A webhely további használatával elfogadja a cookie-szabályzatunkban foglaltakat, melyet az információk menüpontban talál.
Menü

Utazáshoz kapszulagardrób - a jobb helykihasználás érdekében!

Utazáshoz kapszulagardrób - a jobb helykihasználás érdekében!

Ha utaztál már, akkor tudod, hogy a bepakolás mindig nagy falat utazás előtt. Igaz, az alapokat az évek során meglehet jegyezni, mint például a fehérneműk mennyiségét, és hogy kozmetikumok közül, mit ne hagyjunk otthon. Azonban évszaktól, helytől, időtöltéstől és stílustól is változhat az, hogy éppen mennyi és milyen ruhát kell elraknunk az adott utazásra. Sokszor pedig igen nehéz kiszámolni, hogy vajon valóban mennyi ruhára is van szükségünk egy nyaralás alatt. Éppen ezért hajlamosak vagyunk túlpakolni a bőröndöt felesleges ruhákkal. Nincs is annál rosszabb utazás előtt mikor nem férsz bele a bőröndödbe.  A mai bejegyzésben erre a problémára szeretnénk néhány trükköt és praktikát mutatni nektek. Azaz, hogy hogyan vigyünk egy utazásra megfelelő mennyiségű ruhát egy kapszulagardrób segítségével! Hiszen pompás lenne, ha a bőröndben maradna egy kis hely néhány szuvenírnek nem, de?

Elsőnek is érdemes tisztázni, hogy mi is az a kapszulagardrób, ha még nem hallottad volna. A kapszulagardróbot a hétköznapokban szokták használni. Általában ez egy meghatározott számú darabból álló kapszulacsomag, amibe beletartozik az összes ruhanemű köztük a cipő, a kabát és az otthoni viselet is. Ezekből pedig a gardróbban egy átlag ruhatárhoz képest viszonylag kevés található, például 2 pár cipő, 4 nadrág, 2 szoknya stb. Ezek nem szabályhoz kötöttek, van, aki a táskákat is beleszámolja, van olyan, aki nem. A lényeg, hogy csak olyan ruhák legyen a ruhatáradban, amik szinte mind alapdarabok, tökéletesen kombinálhatók egymással és természetesen szereted ezeket! Így egy hétköznapi ruhatárat is simán kitesznek. Ezzel lehet csökkenteni a felesleges ruhák mennyiségét és helyet is spórolhatunk a szekrényünkben! Ezáltal az öltözködés mindig örömmé válik, ha egy jól kialakított kapszulagardróbbal dolgozol. Ennek rengeteg változata van, akár külön évszakra is készíthetünk ilyen gardróbot! Ha a hétköznapokban is érdekelne ez a téma akkor érdemes pár ezzel foglalkozó oldalt felkeresned.

Azonban, mi a mai bejegyzésben az utazáskor használatos kapszulagardróbról szeretnénk kicsit bővebben beszélni! Hiszen a célunk az, hogy a következő utazásodkor te is tudj egy kicsi helyet spórolni a bőröndödben és ne vigyél magaddal felesleges fel nem vett ruhákat. Így, ha utazásra szeretnénk összeállítani egy jól kihasználható kapszulagardróbot, akkor nyilvánvalóan más a helyzet, mint egy rendes kapszulagardróbnál. Mivel nem egy egész évszaknyi mennyiségű ruhát kell összeraknunk, hanem az utazástól függően csak pár napra, akár 1-2 hétre valót. Ez valamivel egyszerűbb, mint egy teljes ruhatárat átalakítani. Jöjjön is pár nagyon hasznos tipp, hogy hogyan kell összeállítani egy utazásra tökéletes kapszulagardróbot. 

1.     Egységes színek

Azért nagyon fontos, hogy nagyjából egységes színek jellemezzék az utazós ruhatáradat, hogy a ruháid jól kombinálhatók legyenek. Ha hasonló a színvilága a ruhadaraboknak, akkor könnyen párosíthatod őket egymáshoz. Így nem történhet meg az az eset, hogy egy nadrág csak egy felsővel jó, vagy egy kabát csak egy ruhához. Hiszen akkor minden napra teljesen más ruhát vennél fel, így pedig nehéz lenne bepakolni a bőröndbe. Érdemes kiválasztani 3-4 színt, amit szeretnél magadon látni az utazás alatt. Ez természetesen változhat az alapruhatárad, évszak és az utazási cél szerint is. De ezt te magad határozod meg, így ebből a szempontból szabad kezet kapsz. A lényeg, hogy ha bepakolás előtt összenézed a ruhákat, és egymáshoz passzentod, akkor azt érezd, hogy szinte mindent feltudnál venni mindennel. Így minden kombinálható lesz!

 

2.     Minimális mennyiség

Csak akkor tudunk minimális mennyiséget vinni a ruháinkból, ha az egységes színe a ruhatárunknak adott. Gondoljunk csak bele! Ha a ruhákat csak külön szettekbe nézzük, akkor 1 nadrág + 1 felső = 1 szett. De ha egy nadrághoz már 3 felsőt is tudunk párosítani, akkor azt a szettet már 3 alkalommal is tudjuk hordani! Sok helyet spórolhatunk ezen az apró odafigyelésen. Ha pedig hosszabb útra utazunk, érdemes olyan szállást foglalni, ahol van mosási lehetőség is. Ezáltal ugyanúgy alkalmazhatjuk ezt az elvet mégis kevés helyet foglalva a poggyászunkban. A könnyebb átláthatóság érdekében pedig érdemes úgynevezett „pakoló kockákat” alkalmazni, amit nálunk bőröndrendező néven találtok meg. Így a nadrágokat és felsőket külön tudjátok rendszerezni. Ha pedig felgöngyölitek őket, vagy téglalapra hajtogatjátok, még több hely marad a bőröndben! Rengeteg szín közül tudtok válogatni, ha ide kattintotok akkor megnézhetitek a bőröndrendezőket.

Azt pedig, hogy pontosan mennyit pakolsz a bőröndödbe, már a te döntésed! Sok mindent befolyásolhat az utazás hossza, az évszak és a mosási lehetőségek is. De, ami szerintünk egy prótipp, hogy az alsóruházatokkal lehet a legjobban a helyet megspórolni. Egy nadrágot vagy egy szoknyát többször is hordhatunk egy utazás alatt, mint egy pólót. A felsőkbe könnyen beleizzadhatunk vagy leehetjük azt. Így csak olyan nadrágot érdemes magunkkal vinni, amihez az összes felső vagy pulóver passzol. 

Ha pedig repülővel utazunk, akár rövid vagy az hosszú út, kényelmes szettbe öltözzetek fel, hogy a legkomfortosabb legyen az utazás! Tudjuk, hogy rengeteg „hack” kering az interneten erről. Mint például, hogy 3 nadrágot és 4 pulóvert felvéve utaznak az emberek, hogy helyet takarítsanak meg. Vagy, hogy párnahuzatba rejtik a bőröndből kimaradt ruhákat. Ezek miatt viszont büntetést is kiszabhatnak. Mi éppen ezért inkább azt ajánljuk, hogy inkább töltsetek egy kicsivel több időt a bepakolással, és a ruhatár megtervezésével. Így ti is kényelmesebben utaztok és a jövőbeli énetek is megfogja hálálni a befektetett időt. 

Utazás előtt pedig ne felejts el nézni egy jól megbízható kézipoggyászt, amibe az utazós kapszulagardróbod pakolhatod! Kattints ide, ha szeretnéd megnézni a kabinbőröndöket.

Keresés