Webshopunkban cookie-kat használunk, melyek segítenek abban, hogy az Önnek nyújtott szolgáltatásaink a lehető legjobbak legyenek. A webhely további használatával elfogadja a cookie-szabályzatunkban foglaltakat, melyet az információk menüpontban talál.
Menü

Wizzair kézipoggyászra vonatkozó változás, szigorodtak a csomagellenőrzések

Wizzair kézipoggyászra vonatkozó változás, szigorodtak a csomagellenőrzések

A Budapestről induló fapados járatok közül a Wizzair tökéletesítette a csomagok ellenőrzését a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2A terminálján. A közszájon csak Ferihegyként emlegetett reptéren a Wizzair kézipoggyászra vonatkozó változás kapcsán minden egyes kézipoggyászt alaposan megmérnek, a problémás csomagokat megbüntetik. Ami változatlan: a szabályok betartása esetén továbbra is gondtalanul fel lehet vinni a kézipoggyászokat a Wizzair fedélzetére.

Zéró tolerancia – a Wizzair legújabb, a kézipoggyászokat érintő változása

 

A Wizzair kézipoggyász változás ezúttal nem a csomag méretét érinti, hanem a meglévő poggyász szabályok szigorúbb betartatását. Újabban gyakorlatilag zéró tolerancia van érvényben a 2A terminálon. Kikerülni, trükközni lehetetlen, ezt azonnal verje is ki mindenki a fejéből. A Wizzair végleg megelégelte az egyre szemtelenebbül szabálytalankodó utasok hatalmas poggyászait, ezért nem szórakozik többé. Ezentúl valóban fizetnie kell mindenkinek, akinek a kézipoggyásza nagyobb vagy súlyosabb a megengedett méreteknél. Erre a célra mindjárt a csomagellenőrzés mellett szép fizetőpultot hoztak létre, nehogy valaki véletlenül is elfelejtse befizetni a bírságát.

Férj bele a rózsaszín ketrecbe, vagy fizess!

 

Ha itt most bárki is azt hiszi, hogy ez rá, mint elsőbbségi beszállással rendelkező utasra nem vonatkozik, akkor óriásit téved! Nincsen többé prioritás mellé járó elnéző engedékenység. Zéró tolerancia van, és kész. Ha a kihelyezett rózsaszín szabványosított ketrecbe nem fér bele a kis ingyenes csomag (40 x 30 x 20 cm), irány a fizetőpult. Ebben az esetben 25 euróval lesz könnyebb minden figyelmetlen utas pénztárcája.

 

Az elsőbbségivel utazók gurulós kézipoggyászának szánt ketrecet szintén lelkesen óvják a porosodástól. A földi kiszolgáló személyzet előszeretettel használja a nagyobb méretű rózsaszín rekeszeket is. A kilógó vagy alapból bele sem férő elsőbbségi csomag (55 x 40 x 23 cm) esetén az utazó máris a fizetőpulttal találja szemben magát. A túlméretezett vagy a túlsúlyos (10 kg-nál nehezebb) elsőbbségi kézipoggyász büntetési tétele 60 euró, ráadásul a figyelmetlen utas el is búcsúzhat a kézipoggyászától. Ha van nála 60 euró, akkor a csomag a repülő hasában utazik, és legközelebb az érkező reptér futószalagján látja újra. Ha nincs az utasnál 60 euró, akkor a csomag nem repül, Budapesten marad.

 

Mindez hogyan történik pontosan?

 

A csomagmérést és az okmányellenőrzést teljesen elválasztották egymástól, olyannyira, hogy a csomagellenőrzés a hírhedt karámból átkerült a fő terminálba, a kapu elé. A kapunál a Wizzair utasait mindjárt külön sorba, folyosóba terelik, elszeparálva ezzel őket a más légitársaságokkal repülőktől. A Wizzairrel utazók közül kiválogatják azokat, akiknek a kézipoggyászával gond van, és a fizetőpult felé terelik őket. Az a problémás csomaggal rendelkező utas, aki nem tudja kisebbre varázsolni vagy összébb húzni, esetleg átpakolni azt ott rögtön, a repülőhöz kizárólag a fizetőpulton keresztül juthat fel 25 és/vagy 60 euróval könnyebben.

 

Mindezen hercehurcát egyszerűen elkerülhetik az utasok, ha az utazás előtt időben tájékozódnak a Wizzair poggyászra vonatkozó szabályai felől, és betartják azokat. Otthon, a csomagolás előtt válasszon mindenki megfelelő méretű táskát, vagy vásároljon fedélzeti garanciával ellátott, kézipoggyásznak való bőröndöt. 

 

Keresés