Webshopunkban cookie-kat használunk, melyek segítenek abban, hogy az Önnek nyújtott szolgáltatásaink a lehető legjobbak legyenek. A webhely további használatával elfogadja a cookie-szabályzatunkban foglaltakat, melyet az információk menüpontban talál.
Menü

Segítünk kiválasztani a tökéletes iskolatáskát!

Segítünk kiválasztani a tökéletes iskolatáskát!

Eljött az augusztus első hete, ami még bőven nyár, azonban a boltokban már kikerült az „Iskolakezdés!” tábla, és előkerültek a füzetek, tollak, ceruzák és egyéb tanévkezdéssel kapcsolatos holmik. Éppen ezért kell már most beszélni arról, hogy milyen iskolatáskát érdemes vásárolni a gyerekeknek hiszen, ha utolsó pillanatra hagyjuk, akkor lehetséges, hogy elkapkodják a jó minőségű darabokat. Iskolatáska választásánál pedig kifejezetten fontos, hogy jó minőségűt, és a megfelelőt vegyük. Így ebben a blogbejegyzésben átbeszélünk minden fontos tényezőt, amire figyelnünk kell a vásárláskor. Eközben pedig kicsiktől a nagyokig megemlítjük, hogy melyik korosztálynak melyik fajta táska ajánlott a leginkább. 

Elsőnek is, mindenképpen a táskák olyan funkcióra kell fektetnünk a hangsúlyt, amely első ránézésre nem igazán észrevehető. Hiszen a legfontosabb, egy iskolatáskánál, hogy egy tartós és kényelmes darabot vegyünk. Éppen ezért, ha kisiskolásoknak nézünk hátizsákot mindenképpen olyan darabot válasszunk, ami ergonomikus kialakítású. Ez vigyáz a fejlődésben lévő gyerekek gerincére és testtartására. Azt is vegyük figyelembe, hogy a vállpántok puhák legyenek, amik vigyáznak a gyerekek vállára, nem vágja meg, még ha a táska nehéz is. Kicsiknek tökéletes választás lehet, ez a kisfiúknak való focis mintájú ergonomikus iskolaháti, vagy ugyanilyen csak kislányoknak való cuki alpakás iskolahátizsák.

A következő szempont, amire figyelnünk kell, az az iskolatáska súlya. De nem arra súlyra gondolunk most, ami majd akkor lesz, ha tele pakoljuk könyvekkel és füzetekkel. Hanem az alap súlyra, amit a táska üres állapotában nyom a mérlegen. Sokan erre nem gondolnak, pedig ez is egy nagyon fontos tényező! Hiszen, ha egy alapvetően nehéz szerkezetű iskolatáskát választunk, akkor mégis mit várjunk tőle akkor, amikor már tele lesz pakolva mindennel? Főleg a kisiskolások esetében, hiszen náluk az egészséges fejlődés érdekében mindenképpen oda kell figyelni, hogy a testsúlyuk kevesebb, mint 10 százalékát nyomja a már bepakolt iskolatáska. És mint tudjuk, az iskola első pár évében nem csak néhány tankönyvre és füzetre van szükségük, hanem rengeteg-rengeteg felszerelésre, hogy megtanuljanak írni, olvasni és számolni. Ezekhez pedig általában jó nehéz könyvek társulnak. A kínálatunkban megtalálható UltraLight Herlitz táskák pedig arról híresek, hogy kialakításuknak köszönhetően nagyon könnyűek, mindössze 700 grammot nyomnak, amellett, hogy ergonomikus kialakításuk van, fényvisszaverő részletekkel ellátott, és víztaszító anyagból készültek. 

Azonban, ha már a gyermekünk olyan korú, hogy „kinőtte” az aranyos mintás dolgokat, de ugyanúgy szeretnénk odafigyelni a gerincére, akkor is van megoldás! Nekik tökéletes választás lehet a gurulós hátizsák. Ezeket a hátikat természetesen sima iskolatáskaként is lehet hordani háton, azonban jár hozzá egy két kerekes húzókar is, amire bármikor rátehetjük az iskolatáskát. Így húzni tudjuk magunk után, akár egy bőröndöt. Ez akkor kifejezetten praktikus, ha a gyereknek nagyon változatos az órarendje. Az olyan napokon amikor például csak 4 órája van hordhatja a táskát a hátán. De, amikor 6-8 órája is van egy nap emiatt pedig sokkal nehezebb a táska, reggel csak rárakja a kerekeket, és nem kell cipelni a nehéz táskát! Természetesen ez nem aranyszabály, akkor is nyugodtan húzhatja kerekeken a táskáját, ha csak 4 órája van! A gurulós hátikból rengeteg minta található, kicsit letisztultabb és mintás is, lányos és fiús is, azonban egy dolog mindegyiknél ugyanaz: nagyon kényelmesek, akár háton, akár gurítva használjuk.

Most pedig jöjjenek a középiskolások! A középiskolásoknak általában már nagyobb elképzelésük van hátizsákokról, mint a kicsiknek, és nem igazán szeretik, ha a szülők ebbe beleszólnak. Azonban mindenképpen érdemes néha emlékeztetni a tiniket arra, hogy ugyanúgy, mint a kisiskolásoknak, nekik is fontos szempont, hogy olyan hátizsákot válasszanak, ami védi a gerincüket. Ezért lehet jó választás ez az inkább fiúknak kedvező nagy méretű laptoptartós ergonómiai háti. Ez főként akkor lehet nagyon praktikus, ha gyerekünknek sok dologra van szüksége az iskolában, ezért elkélhet a nagy méret. Azonban, ha kicsit kevesebb dologra van szüksége a tiniknek, és fontos számára az iskolában a megjelenés akkor mutathatunk neki egy trendi változatot, amit most mi is imádunk. Ez a fekete háti több színben is megtalálható, és a lányok körében nagyon kedvelt darab. De ez erre a különleges kialakítású hátizsákra is igaz! Több visszajelzés szerint is kiváló darab utazásokhoz és mindennapi használathoz is.

Reméljük, hogy tudtunk segíteni a hátizsák választásban. Ha bármely iskolatáskával kapcsolatban kérdésed lenne, akkor keresd ügyfélszolgálatunkat bizalommal, és készségesen segítünk neked! E-mail cím: ugyfelszolgalat@etaska.hu

Keresés